sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Kisoja kaksin kappalein

Aloitetaan näin ensiksi vanhemmasta eli 13.5. olleista Kuopion aluekoulukisasta, joihin matkasimme kimppakyydillä tallikaverin kanssa. Kisat olivat siis kauden ensimmäiset oman kotitallin ulkopuoliset, ja sen lisäksi sai vähän jänskätä, miten poni kävelee koppiin, ja vielä väärälle puolelle mitä on totuttu. Edellisenä päivänä oltiin käytetty sitä molemmilla puolilla, ja meni hyvin, mutta kuten tavallisestikkin, Nasta on usein vaistonnut, ettei ollaakkaan enää treeneissä vaan ihan oikeasti lähdössä. Kaikesta huolimatta se nakattiin sinne alle viiden minuutin, eli ei paha :)

Kisoissa sitten tosiaan starttasimme FEI kenttäohjelman poneille (Helppo B). Edellisenä päivänä Kuopiossa oli satanut kaatamalla koko päivän, ja kenttä oli ollut silloin kuulemma aivan täynnä vettä. Sen kyllä huomas, kun verkkakenttä ja ihan itse kisakenttäkin oli aika lällinen joistakin kohista, jonka lisäks kisakentän pinta sitten kiilteli ihanasti. Nastahan on tunnettu maahan tuijjottelija juuri tämmöisissä asioissa (mm. maneesissa lanauksen jälkeen olevat traktorin jäljet, tai esteiden tekemät painaumat..) ja muutenkin hienohelma, niin se oli ainakin yksi syy sille että kivasti jotain tahtirikkoja tuli ja muutenkin ärsyttävää pientä väistelyä.

Verkassa neiti oli alussa aika karmee, mutta lopuks meni ihan kivasti. Yllättäen (...) poni sitten jähmettyi aikalailla aitojen sisälle päästyä, vaikken itse omasta mielestäni paljon jännittänyt. Rata oli tähän mennessä hankalin mitä ollaan tehty, vaikka siis itse asiat olivatkin ihan iisejä. Prosenteiksi tuli 60,326 ja tällä tuloksella sijalle 16/24. Prosentteja ihmettelin, koska kivoja pikkuvirheitä tuli: keskiravi ei lähtenyt ollenkaan ekalla kerralla, toisella kerralla rikkoi laukalle, laukka ei noussut oikean kirjaimen kohdalla vaan vasta muutama metri sen jälkeen ja ratsastin itse väärästä kohdasta lävistäjälle. No, ehkäpä meidän meno ei sitten näyttänyt niin pahalta, miltä se sitten selkään tuntui - prosentteihin oon siis todellakin siihen nähden tyytyväinen! :)


Sitten viimeisimpiin kisoihin, eli helatorstaina 17.5. oli Lappeenrannassa kansalliset koulukisat, siellä siis Ponicupin 1. osakilpailu. Mentiin paikanpäälle kimppakyydillä Ventlan ja sen äitin kanssa jo keskiviikkona, ja siellä perillä oltiin siinä kahdeksan aikaan. Hypättiin sitten selkään ja mentiin _aivan ihanalle_ nurmikentälle vähän jaloittelemaan pitkän automatkan vuoksi. Ah, siellä olisi voinut mennä vaikka koko päivän: se fiilis kun sai vain laukkailla siellä hullun isolla alueella kaviot tömisten nurmea vasten! Nasta yöpyi valjastuskatoksen karsinassa, itse majoituimme Sokos-hotelliin.

Ventlan äiti kävi sitten aamulla kippaamassa poneille aamuruokia, kun itse vielä vasta heräilimme. Kävimme syömässä aamupalan ja sitten painoimme kohti ravirataa jälleen. Ventlalla ja Bealla startti oli jo puol 11 aikaan, kun meillä vasta siinä 20 vaille 1, mutta tein jo letit valmiiksi silloin aamusta, ettei tulisi kiire. Verkkaan menin tuntia ennen: käveltiin ensin pitkään jotta poni saisi vertyä pitkän seisomisen jälkeen, ja sitten aloin ihan normaaliin verkkaan. Nasta tuntui vähän juoksevan siellä eikä ottanut oikein kunnolla läpi pohjetta, joten Suvi tuli katsomaan meidän menoa ja antamaan neuvoja. Sitten poni alkoikin mennä tosi hyvin, ja menin luottavaisin mielin radalle. Ensin poni jännittyi aikalailla ja tuijotteli vain aitoja, eikä suostunut menemään kunnolla kulmiin, ja jos meni, se jännittyi ja rikkoi tahtia. Päätin ratsastaa sitten vähän huolimattomammat kulmat, jottei tahti ja muoto rikkoutuisi niin paljon. Nasta oli yllättävän kiva radalla ja kuunteli sitten aika näppärästi. Keskiravi ei lähtenyt, mutta muuten laukannostot ja muut ajoittuivat mielestäni aikalailla kohdilleen. Laukkaohjelma oli onnistunut ! :)

Poni oli tosi väsynyt ja hikinen, kuten itsekkin. Lämpötila oli jotain 26 asteen paikkeilla, joten mustassa takissa (ja sen alla vielä toki pitkähihainen...) ratsastaminen oli vähän kuumaa touhua. Selvittiin kuitenkin kunnialla, ja prosenteiksi tuli yllättävät 61,800. Sijoitus oli 22/34, johon olin tyytyväinen: samassa luokassa kuitenkin oli lämmittelemässä vissiin melkein kaikki PM-karsintoihin menevät poniratsukot. Käveltiin siinä hyvän aikaa loppuverkaksi, jonka jälkeen ponilta kamat pois ja sitten koppiin - Nasta vielä käveli ihan suoraan sinne, ja sain taas olla erittäin tyytyväinen reissuun. (:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti