tiistai 10. tammikuuta 2012

Kooste viikonlopun valmennuksista

Nyt on aluevalmennukset tältä kuulta ohi, ja ensi kuussa ois lähtö Ypäjälle kuivaleirille. Pakkasta oli lauantaina varmaan lähemmäs -15 astetta, ja vaikka säätiedotukset la illalla lupailivat tänne jopa -20 asteen pakkasia aamupäivälle, ei tallinkaan mittari näyttäny kuin vähän päälle -10. Onneksi! Kameraa ei mukaan kuitenkaan tullut. :(

Lauantain valmennus meni aika hyvin. Poni oli kuulolla heti kun valmentaja Anu Korppoo alkoi puhua, vaikka alussa verkan aikana mietinkin että mitäköhän tästä taas tulee. Ensin mentiin kaikki askellajit läpi ympyrällä, ja sitten tultiin käynnissä ja ravissa avoja suoralla uralla. Nasta meni sillein suht hyvin. Sitten tultiin keskihalkaisijaa pitkin ja siitä kääntyen aina jompaan kumpaan suuntaan, tarkoituksena oli valmistella kulmat hyvin - ja se sujui paljon paremmin, mitä olisin kuvitellutkaan. Keskihalkaisijalta uralle menevät loivat väistöt menivätkin sitten penkin alle omien ärsyttävien ja toistuvien (!!) virheiden takia. Miksen voi vaan olla vetämättä siitä oikeasta ohjasta, koska tuo on tapa, joka on ollut aivan liian kauan mulla ja se todellakin haittaa monia asioita ja vinouttaa koko ajan itseni lisäksi myös ponia. Loppuverkassa poni oli taas tosi hyvä!

Sunnuntaina valmennus olikin sitten heti aamulla klo 8. Verkassa poni vain painoi ohjalle ja tuntui jäykältä. Valmennus aloitettiin neliöuralla, ja siitä tehden kulmiin puolikkaan takaosakäännöksen. Nämä sujuivat aika kivasti ja tammakin alkoi rentoutua. Jatkettiin sulkutaivutuksilla. Ensin käynnissä, jossa alku oli vähän vaikeaa, mutta lopussa tuli hienoja pätkiä. Ravissa sitten mikään ei sujunut - kumpaankaan suuntaan oikeastaan, juurikin sen "oikeanohjanvetämisongelmani" takia. Laukassa sitten tehtiin avotaivutuksia suoralla uralla. Oikeassa, eli siinä hankalammassa, kierroksessa poni painoi ohjalle ja sitten itse jäin koko ajan vetämään. Pari ihan hyvää suoritusta tuli, toiseen suuntaan sitten sujuikin jo paremmin.


Kotiläksyksi saatiin sitten - yllätys yllätys, pohkeenväistöt, avot ja sulut. Alankin nyt kunnolla treenailemaan ton kanssa noita, kun ovatkin jääneet vähemmälle.

Eilen alkoikin sitten taas koulut. Kävin ratsastamassa Nastan vielä illalla ja maneesissakin oli porukkaa  vähän enemmänkin pitkästä aikaa. Kiemurreltiin siellä muiden seassa tehden pääasiassa keskiravitreenejä ja kyllä muuten välillä tuli niin hienoja pätkiä että sai olla tosi tyytyväinen! Tänään ponilla onkin vapaapäivä, ja ihan ansaittu sellainen!


1 kommentti: