sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Pomppimista

Viikonloppu on taas ohi, ja arki alkaa. Asiaa ei auta se, että ens vkolla olisi vuoden ensimmäinen koe, ja sekin vielä yhteiskuntaopista, josta en tajua yhtään mitään. No ehkäpä vedän sinne päästä jotain erittäin viisaan kuulosta - sillä on ennenkin pärjätty.. :)

Eilen, lauantaina, liikutin omistajien pyynnöstä Atte-ponin. Ruuna on aika hauska tapaus: niin osaava ja kaikkea, mutta jäykkä ja laiska tapaus. Oli ihan jees mennä vaihteeksi vieraalla hevosella, koska poni on ihan erityyppinen kuin Nasta. Innostuin myös Nastalla harjoittelemaan alkeellisia laukanvaihtoja (käynnin ja ravin kautta tosin) Atella ratsastuksen jälkeen. Lopuksi tamma vaihtoi jotenkin lennosta, ensin tosin ristilaukalle ja siitä pari askelta myöhemmin vasta ihan puhtaalle myötälaukkaan. Nojaa, se ainakin yritti kovasti!

Tänään sitten olikin vähän kiireisempi päivä, kun klo 13 meillä alkoi Suvin koulu/puomi/miniestetunti, ja sitä ennen Attekin oli ratsastettava. Sitten kun selvittiin maneesiin Nastan kanssa, poni mulkoili esteitä ja kiemurteli verkkaa tehdessä kiitettävästi... Tunnilla tehtiin tosi paljon kaikkea kivaa: avoja ja sulkuja ravissa sekä siirtymisiä alkuun, ja sitten pätkittäin erilaisia tehtäviä puomien ja jumppisten ja ristikoitten parissa. Olin tosi ylpeä ponista, kun tamma ei kuumunut lainkaan niin paljon kuin olisi uskonut. Kun sitten mentiin vähän pitempää "rataa" kerralla, ponny oli ihan huippu siihen nähden, ettei olla treenattu esteitä paljon mitään - ja kuskinakin en tosiaan sen kokeneempi kuin Nastakaan.

On se aika estetykki! ;) Jospa sitä ens kesänä vaikka parit seurakisatkin kävis läpi koulukisojen ohella - aateltiin, että voisin alkaa käymään kerran viikossa estetunneilla. Ihan senkin takia, että poni saa vähän erilaista liikutusta ja takaosan lihakset saa hyvää jumppaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti