keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Valmennuskuulumisia


Ihan liian kylmä tuolla ulkona! Mittari näyttää -16 astetta tällä hetkellä, ja ajatuskin niin kovasta pakkasesta saa tutisemaan. JA MITÄ, Forecan sääennusteen mukaan Jkl:ssä ensiviikoks on luvattu keskiviikko- ja torstaiyölle -32 astetta, ja päivällekkin torstaina sellaiset mukavat -26 :) Ehkäpä en mene kouluun, vaan pysyttelen sisällä niin kauan, kun pakkasmittari oikeesti näyttää tuommosia lukemia. Huhhuh.

Säästä mennään sitten itse poniin. Viime viikon sunnuntaina eli 22. päivä meillä oli Suvin koulutunti. Ja ihan vain vähän kehuakseni, mulla on parhain ja hienoin ja ihanin poni koko maailmassa. Tehtiin avotaivutuksia käynnissä ja ravissa uralla - Nasta oli lähestulkoon täydellinen; se kulki tosi tasapainoisesti ja hyvässä tahdissa ja nosti laukat avojen jälkeen hienosti. Saatiin paljon kehuja myös hienosta ravista, ja sitähän se todella olikin! Laukassa tehtiin vastalaukkapätkiä suht helpoilla teillä, ja näissäkin poni oli tosi näppärä. Loppuraveissa sitten venyteltiin vähän askelta ympyrällä ja vaikka neiti olikin ihan uupunut, se jaksoi hienosti loppuun :) Nasta oli niin huippu, että olin yhtä hymyä koko päivän.

Tänään keskiviikkona olikin estetunti ja meillä oli vähän eri meininki kuin viimeksi. Heti alkuun ravipuomit (3 peräkkäin) Nasta joko meni käynnissä varovasti, ravissa pomppien tai laukassa yhtäaikaa kaikkien yli "pikkuloikalla". Sitten kun kaikki kolme puomia laitettiinkin yhteen kasaan, poni luuli hyppivänsä selkeästi jotain 120 cm kokoisia esteitä, kun nekin täytyi tosiaan ylittää kivalla ilmavaralla. Sitten pieniksi pystyiksi korotuksen jälkeen alkoi kunnon kieltämiset ja ihmeloikat. Nojaa, sittenkun niistä alettiin jotenkin selvitä, mentiin vielä kahden esteen jumppista, joista jälkimmäinen oli okseri. Lähestyminen piti tehdä ravissa, ja sitten toiselle esteelle laukassa, mutta arvatenkin Nasta kielsi pelottavan puomikasaokseriesteen varmaan sen viis kertaa putkeen. Kyllä se sen sitten loppujen lopuksi hyppäs ihan semihyvin. 

Päivän saldo: ehkäpä 80% hypyistä epävarmoja, noin 20 kieltoa/kieltoyritystä/ihanaa kiemurtelua esteelle tullessa, 5 melkein-tippumista, väsynyt ratsastaja sekä ylienerginen poni, joka olisi jaksanut mennä vaikka toisen tunnin heti putkeen. Jospa ensi kerralla sitten vähän paremmin taas ;D
Apua, joko blogger tai koneeni sekoilee, mutta ulkoasu ei taaskaan toimi ;o Nyt ulkoasun grafiikan värit ovat ihan muuttuneet, vaikken ole itse tehnyt mitään erityistä. Äää toivotaan, että tää toimis huomenna..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti